lauantai 28. tammikuuta 2017

Tammisaari 2016

Loppukaudesta päästiin treenailemaan vuosien tauon jälkeen hauen heittokalastusta merelle. Edellisestä merikeikasta hauen perässä oli kulunut jo luvattoman paljon aikaa ja käytettävät välineetkin ovat tässä välissä trendien mukana vaihtuneet useaan kertaan. Tänäpäivänä kovinta tulemista tehneet shadit olivat siis pakkohankinta ja ehdittiinhän niitä uittamaan hyvällä menestyksellä jo sisävesillä hauen pyynnissä.

Päivän väri.


Merikeikka suuntautui Tammisaareen jossa päästiin Mika "Haukikoira" Vornasen vieraaksi. Mika on pitkänlinjan kalamies ja Tammisaaren vedet hänelle tuttuja muutaman vuosikymmenen takaa.
Tammisaaren satamassa meitä odotti Haukikoiran heittokalastukseen varustelema Lund:n valmistama alumiinivene. Vene teki heti vaikutuksen tiloillaan ja varustelullaan. Siirtymillä vene tuntui vakaalta ja käytökseltään hyvin johdonmukaiselta.

Lund Tammisaaren satamassa.

Satamassa siirrettiin omat heittokepit ja kelat Lundiin jonka jälkeen vedettiin Ursuitit niskaan ja Lundin keula kohti kalapaikkoja. Ensimmäisellä spotilla valitsin Shadin vavan päähän ja osa porukasta taisi nakella myös jerkkiä. Kipparille myös vapa käteen koska pitäähän oppaankin päästä kalastamaan ja tämän siis heti kipparille myös ilmoitimme. Tuuli oli melko navakkaa ja vaikeutti selvästi kalastusta ensimmäisellä spotilla. Kaloja ei vielä tältä reunalta kuulunut joten vaihdoimme paikkaa.

Hanat auki.


Toiselta pysäkilta saatiin joku pieni hauki pyörähtämään veneessä mutta melko nopsaan jatkoimme matkaa. Kolmannella pysäkillä ei sitten kovinkaan pitkään ehditty vanheta kun alkoi tapahtua. Hauet tuntuivat olevan purullaan ja hyviä tapahtumia kertyi nopsaan joka ukolle. Ensimmäinen suurhauen mitat täyttävä yksilö oli vapautusmatolla ja nopeiden mittausten ja pakollisten pönöjen jälkeen sai nopeasti vapautensa takaisin.

Normi gadda.


Veneessä kävi lukuisi haukia joidenka mitat olivat 85-100+ cm välillä. Hektisen kalastelun jälkeen päätimme lähteä kokeilemaan uudestaan edellistä paikkaa josta Mika kertoi saadun todella hyviä kaloja. Nippanappa oli Lund saatu ankkuroitua Motorguiden avustuksella kun ensimmäinen suurhauki oli allekirjoittaneen vavan päässä. Pakollisten pönöjen kautta kala järveen. Seuraavalla heitolla jälleen mahtava hauki veneeseen ja niin taas päästiin pönöttämään.

Pari pönäkkää.

Loppupäiväksi palasimme taas kolmannelle pysäkille ja vaikka syönti ei ollutkaan enää niin rajua kuin aiemmin, saimme kuitenkin hyvin tapahtumia lopetukseen saakka. Testasimme melko aktiivisesti erilaisia vieheitä ja värityksiä mutta mikään ei tuntunut toimivan niin hyvin kuin firetiger väreissä oleva shadi.


Kelpaa pönöttää.


Taisin saada kaikki kalani edellä mainitulla firetiger värisellä shadilla joka tuntui olevan selkeästi päivän väri. Tero tykitti komeita kaloja saman sävyisellä Savage Gearin HybridPikellä joka sittemmin valittiin Erä-lehden toimesta vuoden haukivieheeksi. Kovien vieheiden puolella parhaat osumat taisi tulla kipparin Manta jerkkiin.

Hauki ja Haukikoira.


Täytyy sanoa että oli kerrassaan hieno retki Tammisaaren kalarikkaille vesille. Kiitokset vielä kipparille, palaamme keväällä rikospaikalle!


http://www.haukikoira.fi/


Haukipönö.


Mantaan erehtynyt.
Savage Gear HybridPike.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti