perjantai 28. helmikuuta 2014

Videoiden tekoon.

Tulevalle kaudelle on ajatuksena hankkia hieman videokalustoa tallentamaan toivottavasti reissuissa syntyviä ikimuistoisia hetkiä. Joitain satunnaisia pätkiä on tullut ennenkin kuvattua perinteisillä kotikäyttöön tarkoitetuilla kameroilla.
Nykyään saatavilla on monenlaisia action kameroita joista tunnetuimpia lienee GoPro:n versiot aiheesta. Hiljattain markkinoille lanseerattiin uudet Hero3+ mallit.
Ko malliston Silver edition tarjonnee vähintäänkin riittävät ominaisuudet ja ainakin valmistaja lupaa 30% parempaa akkukestoa verrattuna edelliseen Hero 3 mallistoon.

Tästä linkistä GoPro:n kotisivuille.

GoPro Hero 3+

Garmin toi myöskin markkinoille mielenkiintoisen uutuuden kun lanseerasivat nämä VIRB kamerat joilla on mahdollista tallentaaa muutakin dataa kuvaformaatin tueksi. Esimerkiksi GPS sijainti tai vaikkapa syketiedot saadaan liitettyä mukaan. Laitteesta löytyy lisäksi mm. barometri ja Wi-Fi.
Garmin lupaa akun kestävän jopa 3 tuntia tallennettaessa 1080p-HD-kuvaa. Mielenkiintoinen vaihtoehto!

Garmin VIRB

Tästä linkistä Garminin VIRB sivuille


Oli kameravalinta mikä hyvänsä, ollaan kuitenkin vasta videon teon alkutaipaleella. Leikkaus on erittäin aikavievää, joskin välttämätöntä, puuhaa kun tavoitellaan kiinnostavia ja erityisesti katsottavia videoita. Internet on esimerkiksi kalastuksen saralta täynnä erilaisia videoita joista valitettavan suuri osa on ainakin minun makuuni todella pitkiä ja tylsiä katsottavia. Jos video kestää 10-20 minuuttia ja siitä 95 prosenttia on kuvaa kalastajasta vapa kädessä niin ainakaan itse en niitä jaksa katsoa. Hyvässä kalastus videossa on mielestäni paljon muutakin kuin kalan väsytystä ja ennenkaikkea se on tarpeeksi lyhyt pitämään mielenkiinnon yllä alusta loppuun.

Koitin elämäni ensimmäistä kertaa kursia jonkinlaisen videon kasaan toisen venekuntamme viime keväisen Hasslön matkan muutamista klipeistä. Homma ei todellakaan ole helppo, ja tästä on suunta vain ylöspäin :)
Jos kävit katsomassa tämän tuotoksen niin rohkeasti vain kommentteja tulemaan mikä oli huonoa ja jos joku oli hyvää, niin mikä ?


2 kommenttia:

 1. Hieno avauseditointi! Klipit maltettu editoida tarpeeksi lyhyiksi ja asiallisesti käytetty vain paria klippien vaihtoefektiä (lopputulos rauhallinen). Tästä on hyvä jatkaa!! :)

  Väsytys-/haavimiskohtauksissa aina parempi, jos on joku erillinen kuvaaja matkassa: Kypäräkameraotosten (lähi)kuvat usein heiluvia ja tankokameroiden kuvakulma ykstoikkonen, jos väsytysotosta otetaan mukaan muutamaa sekuntia pidempi jakso.

  Usein zoomaus kannattaa jättää livetilanteessa tekemättä ja tehdä se vasta editointiohjelmalla (jos tarpeen) - tällöin zoomattu kuva on yleensä huomattavasti vakaampi kuin live-zoom-kuvauksessa - ja lopulliseen zoom-kuvaan saa varmasti sen kohteenkin kokonaisena(!!)

  t: "DigiHate"

  VastaaPoista
 2. Tämä koostettiin muutamista tarjolla olevista toisen venekunnan klipeistä, koitetaan tällä kaudella saada omaa dataa talteen tulevia editointi harjoituksia varten.

  VastaaPoista