perjantai 26. syyskuuta 2014

Jigaamassa

Kuhanuistelu kamppeet on laitettu naftaliiniin odottelemaan ensi kesää, perinteisesti viimeistään Juhannuksena ne taas kaivetaan esiin kun keväinen merilohikausi alkaa olemaan taputeltu.
Vedet ovat vielä melko lämpimät mutta tällä viikolla vallinnut kovempi tuuli ja kylmä ilma lienee tehnyt tehtävänsä ja pikku hiljaa voidaan ihan tosissaan siirtyä jalokala jahtiin.
Viime viikonloppuna tuli käytyä tovi uittamassa vaappuja Koljonselällä. Vesi oli vielä lämmintä joten reipasta vauhtia vetämällä koitin taimenia saada siiman päähän. Muutamia onnistuin tavoittamaan mutta mittauksissa ei ylletty lähellekkään lakisääteistä 60cm rajaa joten pennut vapautettiin välittömästi pitkillä pihdeillä veteen päin. Vaaput oli varustettu ainoastaan yhdellä kolmihaara koukulla joten vapautus oli helppoa ja kalat säilyivät hyvässä kunnossa.

Takaisin kasvamaan.
Tällä viikolla piipahdettiin puolestaan jigaamassa varsin haastavissa olosuhteissa. Tuuli puhalsi reippaasti pohjoisen puolelta kääntyen pikku hiljaa länteen. Lämpötila pysytteli muutaman asteen plussan puolella. Päivän aikana niskaan saatiin vettä, räntää ja rakeita. Välillä aurinko paistoi tovin kunnes taas alkoi satamaan.  Lämpimänä jatkuneen syksyn jälkeen tällainen totaalinen säänmuutos sai kyllä vielä kylmään tottumattomat kalamiehet tärisemään.

Keskenkasvuinen.
Kalastus ei ollut kovinkaan helppoa ja kalat aluksi ihan kateissa. Muutamia kuhia saatiin mutta ainoastaan alamittaisia. Haukia vieraili myöskin vapojemme jatkeena, parhaan ollessa arviolta 4-5kg luokkaa.
Muutama todella raskas tärppi saatiin ja kerran jo pääsin tovin pitelemään vähän vauraampaa kalaa. Tämä kala kuitenkin karkasi ja hankalasti alkanut kalastus sai jatkoa.

Saderintama väistyy.
Illemmalla saderintama vihdoin väistyi mutta tuuli jatkoi puhkumistaan. Kokeilimme hieman uusia alueita ja vihdoin alkoi löytymään myös ruokapöytään kelpaavaa kuhaa. Noin kahdeksan metrin vedestä saimme sitten melko nopeasti ihan kelpo saaliin ja pääsimme rantaan perkauspuuhiin.
Päivän parhaat pyrstöt Lunker Cityn mustahopea Fin-S Fish sekä moottoriöljyn värinen Peter Lahti Shad.
Ruokakalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti