lauantai 19. joulukuuta 2015

Insight Genesis

Hyvin muistuu mieleen aika kun aloiteltiin uistelua, tuolloin ei veneestä löytynyt kaikuluotainta tai karttaplotteria. Kalapaikat opeteltiin kantapään kautta ja pikkuhiljaa muodostui käsitys millaisilla vieheillä voi missäkin kohtaa kalastaa ilman että koukut raapii jatkuvasti pohjaa.
Luotainplotterit ovat vieneet harrastamisen ihan eri tasolle mutta vieläkin on paljon hyviä kalapaikkoja joista löytyy ainoastaan  puutteellinen syvyyskartasto -jos sitäkään.

Insight Genesis on ilmainen palvelu jota apuna käyttäen voit luoda itsellesi täydelliset syvyys kartastot vesiltä joita kuljet. Monia järviä onkin luodattu jo hyvinkin laajasti palvelun käyttäjien toimesta.Kartan teko on helppoa. Tallentamalla dataa aina kun vesillä liikkuu saa aikaiseksi hyvinkin nopeasti tarkkoja syvyyskartastoja. Hommaan tarvitaan tietystikin tallennuksen mahdollistava Navico konsernin Lowrance/Simrad/B&G luotain. Käytännössä kaikilla muistikorttipaikan omaavilla laitteilla taitaa tuo tallennus onnistua. Muistikortti laitteeseen ja sen jälkeen valitaan asetukset-kaikuluotain-luotaindatan tallennus. Tämän jälkeen valitaan vielä oikea kortti jollekka data tallennetaan ja kone hoitaa loput. Pitkänpäivän aikana tallennus kannattaa katkaista ja aloittaa uudestaan jotta tiedostot saadaan pienemmiksi myöhemmin tapahtuvaa käsittelyä helpottamaan.

Seuraavassa vaiheessa tallennettu data ladataan omalle Insight Genesis tilille. Ensin pitää luoda tuo oma tili joka onnistuu ilmaiseksi seuraavan linkin takaa:

http://www.gofreemarine.com/

Gofreemarinen ylävälikosta pääset Insight Genesis pääsivulle josta pääset liittymään palveluun ja luomaan oman tilisi.

Luotuasi tilin voit aloittaa lataamalla luotain tiedostoja palveluun. Web-pohjainen lataustyökalu aukeaa alla olevaan kuvaan lisätyn punaisen nuolen osoittamasta painikkeesta.Ladatut tiedostot saadaan koneelle esimerkiksi USB-muistitikulla jonka kytkemisen jälkeen voit aloittaa luotain logien lataamisen palveluun.
Add Logs-painikkeen takaa valitset muistikortilta halutut logit jotka ilmestyvät sitten tuohon työkaluun.
Tämän jälkeen painetaan Start Upload-painiketta ja jäädään odottamaan luotain datan latautumista palveluun. Oikeasta laidasta voit seurata tallennuksen edistymistä. Datan voi valita ladattavaksi joko yksityiseksi tai julkiseksi.Kun data on onnistuneesti latautunut näyttää status 100% ja vihreä nuoli ilmestyy merkiksi onnistuneesta latauksesta. Tämän jälkeen kuluu vielä hetki kun ladattua dataa prosessoidaan. Kun koko operaatio on valmis tulee sähköpostiisi viesti joka sisältää mm. linkin lataamaasi jälkiin.

Palvelussa voit katsella lataamiasi jälkiä ja tallennettua syvyysdataa My Uploads valikon kautta.

Luodatttua dataa.

Luotaindatan karttuessa voit liittää kaikki luotaamasi jäljet yhdeksi tiedostoksi Merge toiminnon avulla. Valitset vain haluamasi jäljet ja jotka mergetään yhdeksi karttatiedostoksi. Dataa on yleensä melko paljon ja sen käsittely vaatii aikansa. Jahka prosesi on valmis saat sähköpostiisi viestin.
Tämän jälkeen voit ladata kartan muistikortille ja ottaa ne käyttöösi kun seuraavan kerran suuntaat vesille.

Palvelussa on paljon muitakin hienoja mahdollisuuksia joihinka palataan hieman tuonnempana.

Esimerkki kuvaa valmiista kartasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti