perjantai 3. heinäkuuta 2015

Lowrance GEN3 ohjelmistopäivitys

Lowrancen GEN3 sukupolven laitteissa on integroituna Wifi mikä mahdollistaa esimerkiksi ruudun jakamisen mobiili laitteiden kanssa. Langattomasta nettiyhteydestä on toki paljon muutakin iloa. GoFree kaupasta voi ladata esimerkiksi haluamiaan karttoja suoraa plotterille.

Ohjelmistopäivitykset käyvät niinikään helposti Wifi:n kautta. Aiemmissa laitteissani olen ollut luvattoman laiska päivitysten suhteen mutta nyt homma on tullut niin helpoksi että uudet softat voi ajaa sisään vaikka kesken kalareissun.

Homma lähti käyntii jakamalla internet yhteys matkapuhelimesta. Tämän jälkeen plotteri tulille ja sieltä yhteys verkkoon.


Asetukseet -> Langaton.
Aloitusnäkymän vasemmasta alakulmasta löytyy Asetukset ja sieltä valitaan Langaton. Valikko näyttää saatavilla olevat verkot joista valitaan haluttu yhteys. Mikäli verkko on suojattu tulee syöttää verkkoavain jonka jälkeen yhteys muodostuu.

Hetki yhteyden muodostamisen jälkeen laite ilmoitti automaattisesti että päivitys on saatavilla. Asetukset valikon alta voit myös tarkastella laitteiston tietoja ja sielläkin ilmoitetaan mikäli pävitys on laitteeseesi saatavilla.

Asetusten alta löytyy laitteen tiedot.

Laite kysyy ladataanko päivitys ja tämän jälkeen pitää vain odotella että lataus valmistuu ja koko ohjelmistopäivitys on asennettavissa.

Lataa.

Latauksen valmistuttua laite kertoo että päivitys on nyt ladattu ja se asennetaan seuraavan uudelleen käynnistämisen yhteydessä. 

Käynnistä uudelleen.

Valitsemalla käynnistä uudelleen laite boottaa itse itsensä ja asentaa uuden ohjelmiston. Kuten ruudun teksti kertoo ei laitetta tule missään nimessä sammuttaa kesken uuden softan asennuksen.

Installing update.
Tämän jälkeen laite on taas normaaliin tapaan käytettävissä.

Lähtökohtaisesti käyttöjärjestelmän päivitykset kannattaa aina ottaa sisään. Päivitysten yhteydessä tulee monasti hyviä uudistuksia ja vanhojen bugien korjauksia. Laitteiston käyttö saattaa myöskin muuttua sujuvammaksi kun softa kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti