keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Rhino trolling

Viime kaudella tutustuin Bornholmissa Rhinon valmistamiin pelteihin joita paikalliset oppaat kehuivat kovasti ja jotka osoittivatkin toimivuutensa meidän vierailu aikana. Kotiinpäästyä hommasin ison kasan Rhinon peltejä sekä raksihuppuja omaan veneeseeni testattavaksi.Peltien vedon hyvänä puolena voidaan pitää tietysti tyypillisesti kovempaa vetovauhtia verrattuna täkyraksi uisteluun, päivän aikana pystyy näinollen kiertämään huomattavasti laajemman alueen mikä saattaa olla eduksi etenkin silloin kun lohiparvia etsitään. Peltiuistin myös näkyy ja kuuluu huomattavasti paremmin ja toiminee näinollen ikäänkuin houkuttimena.
Moni tuntuu tällä hetkellä suosivan myös niinsanottua sekavetoa mikä onkin monasti osoittautunut tehokkaaksi tavaksi myös allekirjoittaneen venekunnan toimesta. Nykyisellään on tarjolla useita raksihuppuja jotka sallivat nopeamman vedon ja näinollen toimivat hyvin peltien kyydissä.



Rhino Xtra Mag on 150mm pitkä pelti merilohen uisteluun, samaisesta mallista on olemassa myöskin pienempi koko joka on pituudeltaan 115mm. Itse olen tykästynyt hieman isompiin pelteihin joten omat kokemukset pohjautuvat ainoastaan tähän 150mm malliin joka toimi viime keväänä erittäin hyvin. Kylmemmässä vedessä vedimme pääsääntöisesti n. 4km/h vauhdilla ja vesien lämmetessä nostimme hivenen vauhtia. Sekavedossa täkyjen kanssa pidimme 3,7km/h vauhtia.
Valmistajan mukaan paras nopeusalue olisi 3-4km/h mutta pelti toimii kyllä hyvin kovemmassakin kyydissä ja uintia voidaan tarpeen tullen virittää mm. renkaita ja/tai koukutusta muuttamalla.
Värivalikoimaa löytyy riittävän laaja kattaus ja tällekin kaudelle on tullut muutamia uutuuksia.   

Rhino Mag värikarttaa.

Lisää värejä.

Rhino Lax XL on niinikään isompi koko tämän mallin parivaljakosta ja pituutta tälläkin pellillä on 150mm. Pienenpi koko on pituudeltaan 115mm. Tämä pelti on varsin herkästi uiva joten jo melko alhaisillakin vetonopeuksilla pelti alkaa uimaan pyytävästi, mutta uinti kestää kovempiakin vetonopeuksia ja renkailla ja/tai koukutuksella voidaan käyntiä virittää kalamiestä miellyttämään.

Rhino Lax.

Rhino bait holder on suomen markkinoilla uusi tulokas täkyraksi huppujen sarjaan. Hupusta on olemassa kaksi kokoa: Medium, syöttikaloille 10-13cm  ja Large syöttikaloille 18-23cm. Huppu on malliltaan sellainen etä siihen istuu varsin hyvin hieman korkeamman profiilin omaavat syöttikalat. Viime kevään käytimme yli 20cm muikkua tuossa large hupussa ja tuntui että huppu oli hieman liian iso ko syöttikalalle. Tulevalle kaudelle on varattuna nyt myös tuota pienempää medium kokoa ja tarkoitus on päästä hieman sitäkin testailemaan järvillä ja merellä. Viime vuonna vedimme tätä huppua ainoastaan merellä sekavetona peltien kanssa. Syötti oli helppo virittää 4km/h vauhdissa rauhalliseen liikkeeseen. Lohet kelpuuttivat uuden tarjouksen heti ja ensimmäistä syöttiä vietiin takilasta noin 30 sekunnin päästä siitä kun takila oli laskettu pyyntikorkoon.
Väriskaala on ainakin toistaiseksi melko suppea.

Bait holder.

Rhinon softfish on kumikala joka saa uintilliikkeensä edellä olevasta flasherista tai dodgerista. Kumikalalla on pituuutta 10,5cm ja painoa 12g. Tarjolla on seitsemän eri väriä. Viime keväänä saimme lukuisia lohia tällä kumikalalla takilasta 100-120 jalan syvyydestä Bornhomin vierailumme aikana.
Rhinolta on tarjolla myöskin valmista flasheri kumikala settiä joissa siis levy ja kumikala samassa värissä ja valmiiksi rigattuna 0,6mm siimalla ja VMC koukulla.


Rhino soft fish.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti