keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Trailerin huoltoa ja kauden avaus kotivesillä.

Pääsiäisen pyhät tulivat sopivaan saumaan trailerin huoltoa ajatellen. Aika paljon tulee teillä liikuttua kärry perässä ja koska välillä mennään maanrajojen ulkopuolellakin tuli mieleen josko vaihtaisi kärryn laakerit ennenkuin ne pettävät tienpäällä.
JSI:n kärryssa KNOTT:n valmistamat akselit joihin menee 36 X 64 X 37mm laakerit. Oikeanlaiset laakerit kipasin hakemaan tampereen laakerikeskuksesta josta tuntui saavan erittäin hyvää ja asiantuntevaa palvelua.
Homma alkoi tietystikin rumpujen irrottamisella, 36mm mutterilla kiinnitetyt rummut ovat melko tiukassa ja piti siis tarttua avaimeen ihan molemmin käsin. Jahka rummut oli saatu irti, irrotettiin vanhat laakerit prässillä puristamalla.

Vanhat laakerit pois.
Rumpujen putsauksen jälkeen painettiin uudet laakerit paikalleen samaisella prässillä vanhoja laakereita apunakäyttäen. Laakeria tuleekin painaa nimenomaan ulkoreunaltaan jotta ei vahingoiteta uutta laakeria heti paikalleen laitossa.

Uudet laakerit sisään.
Samalla kun rummut oli auki suoritettiin myöskin jarruremppaa joka tälläkertaa piti sisällään lähinnä kilkkeiden herkistelyä ja putsaamista/voitelua ja tietysti jarrujen säätämisen.

Jarrujen huoltoa.
Edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen oli vuorossa osien niputus takaisin paikalleen ja alle vaihdettiin sitten vielä suvikumit käytössä olleiden nastarenkaiden tilalle. Rasvaprässillä nippojen kautta tarvittavien kohteiden voitelu ja huoltoasemalla renkaiden paineet kohdalleen ja näin alkoi homma olemaan voitonpuolella.

Takaisin nippuun.
Seuraavaa päivänä jatkettiin rungon/hytin pesua ja suoritettiin muita veneen valmisteluja. Vapatelineiden rukkausta, tiivisteiden vaihtoa, kamerakiinnikkeiden mallailua, tarviketelineiden asennusta jne. jne. Kummasti hommaa piisaa ja muutamia toimenpiteitä jäi vielä tekemättäkin kun alkoi polte vesille kasvamaan liian kovaksi...

Muutamaa tuntia lähempänä tärppiä!
Maanantaille lupaili edelleen hyvää keliä joten päätettiin käydä avaamassa kausi kotivesillä täkyraksi uistelun merkeissä.

Pimeesalmesta vesille.
 Keli oli enemmän kuin kohdallaan ja etenkin aamupäivän aikana kalatkin häiritsivät useampaankin otteeseen. Syönti selvästi rauhoittui kun iltapäivän puolella siirryttäessä aurinko pääsi paistamaan täysin pilvettömältä taivaalta. Tuulta ei ollut nimeksikään ja Ursukin sisällä alkoi jo tulla hieman kuumakin.

Kelit kohdillaan.
Saaduista kaloista parhaimpana todella komea ja hyväkuntoinen taimen joka karkean mittauksen jälkeen vapautettiin takaisin kasvamaan, jos satutaan saman kalan kanssa kohdakkain ensi keväänä niin silloin tuollainen nyt lakimitassa oleva kala on jo todella komea!

Taimen C&R.
 Tärppien välissä oli aikaa testata uutta hankintaa ja hyvinhän tuo pelitti :) -mikäli mielit omaan veneeseesi moista krilliä niin linkin takaa löytyy:

http://fishinno.mycashflow.fi/product/1/bright-spark-barbe-grill

Ruokahuolto pelaa.
Kuluvallekin viikolle lupaillaan komeeta keliä joten koitetaan päästä taas vesille nyt kun kelit suosii.

2 kommenttia:

  1. Hyvät ja selkeät ohjeet laakerin vaihtoon. kiitos niistä! Itselläni vastaava vene ja kärry. Oletko muokannut tuota traileria jotenkin, että veneen pohjan takaosakin ottaa kiinni kölirulliin. Itse olen ajatellut tuosta omasta uudesta kärrystä nostaa jotenkin kippiä n.50mm, jotta kaikki rullat ottaisivat pohjaan kiinni.

    VastaaPoista
  2. Laita tuleen vaikka mailia niin mulla olisi muutama hyvä idea tuosta kärryn modauksesta.
    etunimi.sukunimi@gmail.com

    VastaaPoista