keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Rhino Baltic Trolling series

Hetken aikaa on ollut mielessä päivittää vapakalustoa etenkin merilohen uistelua silmällä pitäen. Monta vuotta käytössä olleet Ron Thompson Armageddonit ovat palvelleet hyvin mutta koska kyseistä vapaa jostain syystä ei enään saa (täyteen kattaukseen olisi tarvittu lisää) päädyttiin katselemaan uusia vaihtoehtoja.

Merilohikauden loppupuolella saapuivat uudet Rhinon vavat testiin. Rhinon Baltic Trolling vapasarjan kehittämisessä on ollut mukana mm. Mike Luner joka on tuttu nimi kaikille merilohen uisteluun vihkiytyneille kalamiehille. Vavat tuntuvat erittäin laadukkailta ja näistä ei voima lopu kesken. Aihiolle myönnetään elinikäinen takuu ja kaikki käytetyt komponentit ovat laadukkaita.

Valitsin Baltic Trolling sarjan tarjonnasta eri mallit tulevan käyttötarkoituksensa mukaan.

Plaanarikäyttöön tuli Rhino Baltic Trolling Planer Board vavat, näillä vavoilla on pituutta 2,6m.


Rhino Baltic Trolling Planer Board.

Takila käyttöön tuli samaisen malliston Rigger versio, pituutta 240cm.

Rhino Baltic Trolling Rigger.

Sivuilla vedettäviä Dipsyjä varten hankittiin hieman edellisiä pidemmät Diver vavat joilla pituutta 2,85m.

Rhino Baltic Trolling Diver.
Vavat ovat osoittautuneet kyllä maineensa arvoisiksi. Aihiossa tuntuisi olevan potkua melkoisesti joten voima ei varmasti lopu kesken isommankaan kalan kanssa.

Vavat ehtivät käyttöömme vasta loppukaudesta mutta kuitenkin useampi lohi näillä ehdittiin väsyttämään, varsinaisia isomuksia vastaan emme vielä ole päässeet ottamaan mittaa mutta 13kg lohi tuntui kyllä olevan altavastaajana kun kalaa pumpattiin kyytiin.

Vaikka aihiossa on voimaa on vapa erittäin tunnokas. Kalan väsyttäminen on mukavaa kun tuntuma vastukseen säilyy hyvänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti