lauantai 10. lokakuuta 2015

Syksyn uisteluja

Syksy on saapunut ja vedet viilentyneet melko nopeastikin nyt kun yöt ovat olleet ajankohtaan nähden  poikkeuksellisen kylmiä. Syyskuussa kuha kuitenkin liikkui vielä aktiivisesti ja esimerkiksi Näsijärvellä saatiin vielä vallan mukavia kuhasaaliita. Illat hämärtyivät nopeasti ja enään ei tarvinnut kalamiehen valvoa yöhön asti kuhaa saadakseen. Syksyllä ahvenkin liikkuu ja Nässyltä löytyykin kohtuu hyvin 300-500g ahventa -sopivan ajon löytyessä  karttuu uistelijankin saalispussi mukavasti mikäli vedettävät vieheet ovat ahvenille sopivat.

Pannulle.

Syyskuussa kuhalla oli selvästi syöntipiikki 20.00-21.00 välillä. Kuhaa toki sai päiväsaikaankin vetämällä mutta itselläni ei juurikaan ollut mahdollisuuksia olla vesillä kuin iltapuolella. Mitä syksymmäksi on menty, sitä lyhyemmiksi syöntipiikit ovat käyneet.
Isompiakin yksilöitä saatiin vielä syyskuussa mukavasti vetämällä kun veden lämmöt olivat optimaaliset juuri isompien yksilöiden tavoittamiseksi.


Lisää kuvateksti

Lokakuun puolelle mentäessä taputeltiin kuhanuistelu virallisesti päättyneeksi ja isommat kapulat pääsivät tallin hyllyille odottamaan seuraavaa kautta. Lohikalakausi aloiteltiin menneenä viikonloppuna taimenvaappuja vetäen. Vedenlämmöt olivat tippuneet 13 asteen tienoille jolloin kausi pikkuhiljaa käynnistyy. Vetoon valikoitui vaappuja jotka kestävät vähän kovempaakin kyytiä ja hakevat mukavasti vauhtia lisättäessä. Koljonselälle kierreltiin jälleen pääosin ns. uusia alueita joilla ei juurikaan ole aiemmin syksyisin kalastettu. Testissä oli uusia vaappuja muutamaltakin valmistajalta ja näistä ensimmäiset antoivatkin jo tapahtumia. Taimenet olivat toisesta päästä lyhyitä jolloin ne tietysti vapautettiin veteenpäin pitkien pihtien avustuksella.


Koljolla.

Tuttavat ja kaverit ovat raportoineet mittakaloista menneen viikon aikana ihan mukavasti joten kausi on lähtenyt lupaavasti liikkeelle. Vesien vielä hivenen viilennettyä kausi starttaa oikein todenteolla. Viime syksy oli kokonaisuutena parhaita lohikausia Näsijärven lähihistoriassa. Tämä osaltaan antaa odottaa tulevasta kaudesta vähintäänkin yhtä hyvää. Lohikalat voivat järvessä tällä hetkellä silminnähtävän hyvin.

Lohikalayhdistyksen ja muiden sidosryhmien yhteistyö alkaa myöskin kantamaan hedelmää ja tästä tehdystä työstä voin Näsijärven Lohikalayhdistyksen puheenjohtajan ominaisuudessa olla erittäin ylpeä. Kiitos kuuluu tietysti jokaiselle jäsenelle ja kalamiehelle jotka ovat omalla osuudellaan tukeneet toimintaamme ja olleet näin mukana järven kehittämisessä.
Muutaman viikon päästä järjestettävä Lohikunkku on ehdottomasti yhdistyksen merkittävin varainhankinta tapahtuma -tervetuloa mukaan!

http://www.nasijarvi.fi/lohikunkku/

Edellisestä vetouistelu lehdestä löytyy juttu viime vuoden Lohikunkku tapahtumasta.

Valmiudessa.

Seuraavaksi lienee aika täydentää koukkuvarastoja ja siirtyä täkyraksien sidontaan. Salakan veto on ehdottomasti kaikista mieluisin pyyntitapa kun tavoitellaan sisävesien lohikaloja. Vaaput ja pellit toimivat toki mutta raksihommissa on aina mukana syötin säätö jolloin pyytävään "vieheeseen" jää kalastajan oma käsiala -tässä lienee suurin viehätys lajia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti