lauantai 24. lokakuuta 2015

Syyskauden avaus Aurejärvellä.

Syksyn tullen käynnistyy jälleen uusi sesonki kun kuhan kalastuksessa on siirrytty vetouistelusta jigaukseen. Uistelupuolella vaaput on vaihdettu täkyrakseihin ja kohdekaloina tällöin sisävesien lohikalat.
Kuhan jigauksen syyskausi Aurejärvellä startattiin jo muutamia viikkoja sitten.Useamman päivän pilvinen sää oli pitänyt kalojen suut kiinni mutta kyseiselle lauantaille lupailtiin pilvimassojen rakoilua ja toiveissa oli josko vihdoin pilkahteleva aurinko aktivoisi kaloja. Aamupäivästä valoa vihdoin saatiin mutta edelleen yllä liikkui paikoin synkkiäkin pilviä joista aika-ajoin tiputteli hieman vettäkin kalamiesten niskaan.

Kohta naulaa.

Kalat tuntuivat olevan hyvinkin varovaisella otilla. Paikkoja ahkerasti vaihtamalla saatiin joitakin kontakteja mutta vaikeaa tuntui olevan. Vavan päässä koitettiin monenlaista jigiä ja uintia koitettiin pitää kovinkin rauhallisena. Jossain kohtaa siiman päähän eksyi hieman roisimman uinnin Big Hammer joka hieman yllättäen tuntui kelpaavan kuhille. Uittoa muutettiin hieman ronskimmaksi ja tämä tuntui tepsivän. Iltapäivän puolella kaloja alkoi siis vihdoin nousta veneeseenkin asti joskin töitä kalojen eteen sai kyllä tehdä.

C&R

Kaloja ei määrällisesti tullut mitenkään erityisen hyvin mutta koko oli oikeinkin hyvää. Ainoastaan yksi mittakaloista oli alle 50cm. Päivän paras kuha oli mukavat 69cm ja tämä kala tarjosikin vallan mukavan väännön kun sattumoisin kädessä oli kaikista kevyin kela/vapa yhdistelmä. Hiljattain hankittu Sportexin vapa suoritui tehtävästi kuitenkin helposti. Erittäin asiallinen vapa jonka isoveli menee ehdottomasti hankintaan.
Kaikki syövät kalat löytyivät tyypillisesti 5-6m vedestä, syvemmästä luodattuihin kaloihin emme oikein saaneet päivän aikana kontaktia.
Useampi haukikin vieraili veneessä ja näitä Aurejärvessä riittää. Vuosittain järvestä saadaan useita todella suuria haukia ja näiltä ei voi jigimieskään välttyä. 

Syyskausi Aurejärvellä jatkuu....
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti