torstai 18. helmikuuta 2016

Venemessu viikonloppu

Koko edellinen viikonloppu vierähti Helsingin venemessuilla. Perjantai aamuna suuntasin heti messuille kiertelemään ja katsastamaan vuoden 2016 tarjontaa ja uutuuksia. Ison hallin venetarjontaa tuli katsastettua melko pintapuolisesti nyt kun omat veneasiat ovat jiirissä.
Kabiini veneet tietysti aina kiinnostaa merilohimiestä mutta mitään kummempia uutuuksia ei ainakaan omaan silmääni osunut. Tosin suurimman huomioni vei eri osastoilla tavatut lukuisat tuttavat ja kaverit joidenka kanssa vaihdettiin kuulumisia ja ihmeteltiin messuhulinaa.

Muutama isomman luokan kabiini tuli katsastettua ja näistä mieleeni jäivät Finnmasterin Pilot 8 sekä Quicksilverin 905 Pilothouse. Molemmat veneet kuuluvat jo siihen luokkaan että käytännössä nämä vaativat satamapaikan ja perinteinen trailerilla kuljettelu pitää unohtaa. Tässä kokoluokassa veneistä löytyy makuupaikat 4-5 hengelle, vesi WC, kunnon pentteri jne. Lohireissulle ei tarvitse enään erikseen hoitaa majoitusta kun miehistö mahtuu veneeseen majoittumaan.

Pilot 8.

Quicksilverin uusi 905 Captur Pilothouse on uusi lippulaivamalli täysin uudistettuun Pilothouse sarjaan. Mallisto käsittää useamman kokoluokan veneen joten pilothouse tyyppisiin veneisiin mieltyneelle on varaa mistä valita. Nykyinen 675 veneeni ei ole vetouisteluveneenä sieltä pienenimmästä päästä mutta messuhallissa se näytti kyllä tenavatähdeltä tuon 905 mallin rinnalla.

Pilothouse 675 ja 905.

Molemmat edellä mainitut veneet saa halutessaan tuplakone asennuksella ja lisävarustelista on hyvinkin kattava. Hienoja veneitä molemmat.

Heittokalastukseen soveltuvia veneitä oli messuilla todella paljon ja moni niistä oli varusteltukin kalastukseen soveltuvaksi. Jigaus ja muut heittokalastusmuodot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina melkoisesti ja se näkyy myös venetarjonnassa. Valmistajat ovat selvästi vastanneet kysyntään ja kalamiehille tämä tietää valinnan vaikeutta.

Varsinaisista uutuuksista parhaiten  mieleeni jäi Bayliner  Element CC6. Runkorakenne on katedraalityyppinen jossa V-rungossa on sivuilla trimaraanityyppiset runkoponttonit. Vene lienee äärimmäisen vakaa. Moottorivaihtoehtoina oli tarjolla 80-115hv Mercuryt.

Bayliner Element CC6.

Heittokalastuskäyttöä ajatellen veneessä oli loistavat tilat ja veneen molemmista päistä löytyi heittotasot sekä lisävarusteena saatavat heittojakkarat. Pulpetti oli mielestäni erittäin tarkoituksen mukainen, muttei kuitenkaan liian suuri viemään kulkutilaa sen sivuilta.

Loistavat tilaratkaisut heittokalastukseen.

Element CC6 valittiin ehdokkaaksi venemessujen parhaaksi veneeksi Open-luokkaan. Veneen ohjehinta 80hv moottorilla on luokkaa 22000e joka ei ole kovin paha tämän kokoluokan veneestä. Erittäin varteenotettava vaihtoehto heittokalastusveneeksi.

Puhtaasti huviveneeksi soveltuvia laitteita onkin koko messuhalli pullollaan ja tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Tällä ehtii.

Viikonloppu vierähti omalta osaltani messuhallin yläkerrassa OPM:n osastolla Lowrancen tuotteita esitellen. Ensimmäisen kerran pääsin tutkailemaan uuden 3D Structure Scannin ominaisuuksia ja tallenteita joita ko anturilla oli viime syksynä kotivesillämme tehty -täytyy sanoa että laite kyllä vakuutti. Samalla anturilla saadaan siis myös viistokaiku kuvaa joka keilanleveyden johdosta on todella vakuuttavaa.

3D structure Scan. 3,5m vedessä saaren rannat piirtyy 80m asti.

Toinen merkittävä kauden 2016 Lowrance uutuus Elite TI TotalScan anturilla vakuutti paitsi allekirjoittaneen myös lukuisat kalamiehet jotka osastolla poikkesivat sitä ihmettelemässä. Todella moni kävi hankkimassa laitteen paikanpäältä jälleenmyyjiltä jotka tuntuivat myös huomanneen laitteen kovan kysynnän. Laitteessa on käytännössä GEN3 laitteista tuttu käyttöliittymä ja Totalscan anturilla kalamies saa käyttöönsä normaalin kaikuluotaimen lisäksi viistokaiun sekä Chirpin. Elite Ti 7 tuumainen laite tukee myös NMEA2000 verkkoa ja mahdollistaa esim. Motorguiden keulakoneen ohjauksen.

OPM osastolla kaikki laitteet nähtävillä.

Viikonlopun aikana osastolla vieraili huikea määrä asiakkaita ja puhetta riitti aamusta iltaan. Lukuisia tuttuja kalamiehiä ympäri suomea poikkesi jutulla ja tutustumassa kauden kuumiin uutuuksiin. Uusia tuttavuuksia syntyi vähintäänkin yhtä paljon ja monenlaisia suunnitelmia maalattiin taas tulevalle kaudelle. Kiitokset ja terveiset paikanpäällä poikenneille -vesillä ja tapahtumissa nähdään kaudella 2016.

Venemessut jatkuvat vielä tulevan viikonlopun joten vielä ehdit ihmettelmeään tulevan kauden tarjontaa veneiden ja tarvikkeiden suhteen. Paikanpäältä löytyy  paljon kalastustarvike kauppiaita joidenka valikoimista saa tehtyä tarvike hankinnat kätevästi samalla kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti