maanantai 7. maaliskuuta 2016

GoExpo 2016

Menneenä viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa pidettiin GoExpo messut. Kutsun saavuttua päätettiin pyörähtää lauantaina paikanpäällä katsastamassa messujen tarjonta. Messuillahan oli paljon nähtävää kalastuksen, retkeilyn, golfin, pyöräilyn, ratsastuksen ja monen muun harrasteen saralta. Kalastuspuoli oli tietysti itseäni kiinnostavin osio mutta täytyy todeta että tarjonta oli supistunut ainakin parin vuoden takaiseen visiittiin verrattuna.

Altaan ääreltä.

Perhokalastukseen liittyviä osastoja oli kiitettävästi ja näytti heittoaltaalla olevan jos jonkilaista ohjelmaa asiasta kiinnostuneille. Muutamallakin pisteellä sidottiin ahkerasti perhoja ja näytti asiasta juurikaan ymmärtämättä kuitenkin siltä että homma oli hyvinkin hallussa.  Perhopuolella huomaa että näytteilleasettajat panostavat selvästi myös visuaalisuuteen ja hyvä niin.

Vision Fiat.

Hauenkalastuksesta kiinnostuneille löytyi kohtuudella tarjontaa niin tavaran kuin ohjelmankin puitteissa. Altaan äärellä nähtiin useaaan kertaan Mika "Haukikoira" Vornanen perehdyttämässä hauenkalastuksen saloihin sekä luotsaamassa heittotarkkuus kilpailua.
Mika muuten valitiin vuoden kalastusoppaaksi mistä tietysti Mikalle onnittelut vielä tätäkin kautta.
 
Vuoden kalaopas, Mika Vornanen.

Ruoto oli paikalla isolla osastolla ja siellä tuntui riittävän kuhinaa tasaisesti. Osastolta tein itsekin ainoat hankinnat tulevaa kevättä silmällä pitäen. Mukaan tarttui pieni valikoima Pig Shad:n pienempää Jr mallia ja oheistarvikkeita. Monen vuoden tauon jälkeen on tarkoitus ehtiä hieman haukia kiusaamaan. Lähivesille lähdetään hakemaan nenäkaloja kajakista käsin. Paikanpäältä löytyi CWC:n haukiguru Stefan Trumstedt joka näytti minullekin muutamat hyvät niksit Shadien rigaukseen ja uittoon liittyen. Ruodon osastolla näytti hääräävän myös Peter Lahti joka opasti Lowrancen uutuuksien saloihin.

Pig Shad Jr.

Welhonpesä oli paikalla hyvällä valikoimalla kajakkeja ja siellä tuli tutkailtua itselleni tutun Feel Free Luren lisävaruste tarjontaa -pikapuoliin pitäneekin laittaa tilausta Welhonpesälle niin päästään rigaamaan Lurea iskukuntoon kevättä varten.
Kajakki kalastus tarjoaa täysin erilaisen lähestymiskulman harrasteeseen esimerkiksi vetouisteluun verrattuna. Keväällä merilohenuistelu on aikaa vaativaa hommaa jossa meripäivä venyy kaikkineen aina todella pitkäksi. Kajakilla voi sitten tehdä lyhyitäkin täsmäiskuja lähivesille vaikka työpäivän päätteeksi.


Feel Free Luret löydät Welhonpesästä.

Vetouistelijoille löytyi jonkinverran tarjontaa ja muutamia venemessuiltakin bongattuja jälleenmyyjiä oli paikalla kauppaamassa niin vapoja kuin vieheitäkin. Jokunen vaapunvalmistaja oli myös paikanpäällä esittelemässä ja kauppaamassa tuotteitaan.

Varsinainen kalastuspuoli oli melko nopeasti kierrelty, onneksi nähtävillä oli paljon muutakin mielenkiintoista ja päivä kuluikin mukavasti messuhallia kiertäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti