lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kaluston valmistelua

Alkukausi ollaam vesillä vietetty muilla veneillä ja omaa paattia on kaiken kiireen keskellä koitettu pikkuhiljaa valmistella tähän kauteen. Keväällä tuli tietysti paatti pestyä läpikotaisin ja runko osittain jo käytyä hionta vahalla ja laikalla läpi. Vielä pitää viimeinen kiilto koittaa ehtiä vetäsemään vaikka kyllä tässä jo viimeistään tulevalla viikolla omallakin veneellä vesille lähdetään joko merelle tai sisävesille.

Moottoripuolta tuli päivitettyä ja nyt on perälaudassa hieman enemmän potkua, samalla päivitettiin myöskin softat siten että trolling control toimii entisen 1000rpm sijasta aina 1500rpm asti joten vauhdin trimmaus onnistuu nyt kovemmissakin vetonopeuksissa mittarilta naputellen aina 10 rpm kerrallaan. Eipä siis tarvi ruveta rakentelemaan enään erillisiä servo virityksiä moottoriin.

Tänään käväsin Lohjalla missä veneeseeni asennettiin Garminin autopilotti ja kävimme itse maestron kanssa vielä kalibroimassa kompassin Lohjanjärvellä ja testaamassa että kaikki toimii. Garminin GHC 10 on kyllä pätevän oloinen laite ja nyt kelpaa vesille lähteä vaikka yksikseenkin kun aluksen ohjailu hoituu vaikka takatilasta kaukosäätimellä. Garminin Shadow Driven mahdollistama kurssin korjailu ratista autopilotin ollessa kytkettynä on mielestäni loistava ominaisuus pilotissa.
Elektroniikka päivittynee tulevaisuudessa kokonaan mutta hieman on vielä kuviot auki muun laitteiston suhteen joten palataan asiaan kun asiat etenevät sillä saralla.
Ohjausyksikkö ja kaukosäädin

Tulevalla viikolla pitäisi ainakin moottorikaivon ympärille kiinnittää vielä kaide ja siihen muutama vapaputki sekä varustelaatikko painoille yms pikkusälälle.
Lisäksi asennuslistalla on Scottyn sähkötakiloiden kaveriksi kolmanneksi takilaksi tuleva Walkerin kameratakila joka kytketään Navmanin monitoimi näytölle. Loistava laite jolla voi oppia paljon mm. raksien uinnista syvyyksissä jossa saattaa esimerkiksi virtaukset muuttaa pinnalla säädetyt uinnit vallan toisenlaisiksi.

Navman monitoiminäyttö ja VHF sekä iPad teline.

Muutamat kylkiteippaukset pitäisi myös runkoon vielä laittaa ja sitten alkaa olemaan tällä erää valmista. 
Merilohen perään olisi tarkoitus vielä päästä Luvia-Pori akselille ja Helsingin edustalle ennenkuin siirrytään sisävesille kuhan ja taimenen  uisteluun jota syksyn tullen sitten seuraa järvilohikausi.

Valmiudessa :)

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö saako pelkällä ohjelmapäivityksellä esim. Veradoon nostettua tuon maksimi kierrosrajan 1000rpm -> 1500rpm?

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kysyä suoraan tuolta Lundins marinelta sähköpostitse, hyvää ja nopee palvelua sai tuolta.

    http://www.lundinsmarin.se/

    VastaaPoista