tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kuhan uistelua

Vihdoin päästiin avaamaan uistelukausi myös sisävesillä, kohde kalaksi valikoitui kuha ja sitä myötä päätettiin siirtyä Näsijärven pohjoispäätyyn Vankavedelle jossa muutamana viime kesänä on tullu käytyä sekä jigaamassa että uistelemassa kuhaa.
Lämpöinen kevät lämmitti vedet jo todella lämpimiksi joskin viime aikaiset tuulet ja kylmemmät kelit ovatkin jälleen sekoittaneet veden.

Vankavesi

 Varhaisempiin vuosiin ja alkukauden uisteluihin peilaten oli melko selvää miten kuhaa tultaisiin kalastamaan. Lähtökohtaisesti suurin osa vieheistä viritettiin väliveteen veturivaappujen ja painotuksien avustuksella. Kaikuluotaimen näyttö antoi vahvaa taustatukea strategialle.

Kaiku

Ensimmäiset kuha kontaktit saatiin välittömästi vieheiden laskun jälkeen joten homma vaikutti lupaavalta. Kello oli vasta lyönyt kuusi joten taas kerran todettiin että kuhaa ei tarvitse kalastaa vasta pimeän tullen, kuten kovin moni edelleen tuntuu olettavan.
Tyypillisesti vesien lämmetessä ja öiden pimetessä kuhat kyllä pintautuvat  mutta meidän venekunta kalastaa kuhaa itseasiasssa todella harvoin ihan pintavesistä. Isoimmat yksilöt kun tuntuvat monesti löytyvän hieman syvemmästä kerroksesta kuin pienemmät lajitoverinsa.
Kalaa tuli melko tasaisesti pitkin iltaa hyvinkin erilaisilla uistimilla ja värityksillä. Yhteistä oli ainoastaan ottisyvyys joka tuntui olevan 6-7m kieppeillä.  Pinnemmasta, noin 4m syvyydestä, saimme ainoastaan yhden kuhan joka otti isoimpaan vedossa olleeseen uistimeen eli karikon 18cm vaappuun. Ko. kuha oli ainoa illan alamittainen kala.
Muutama ruokakala / ukko ja loput takaisin kasvamaan.


Jatkojalostukseen

Lopettelimme kalastuksen ilta kymmenen aikoihin kun veneessä oli jo käynyt toistakymmentä kuhaa näyttäytymässä. Kamojen noston jälkeen ajelimme takaisin Kurun satamaan josta nostimme veneen ylös. Kurun satamassa on hyvä luiska ja kohtuullisesti tilaa autolle ja trailerille. Satamasta löytyy myös mm. WC ja kävelymatkan päästä Kurun keskustasta löytyy sitten kauppaa yms.

Kotia kohti

Juhannuksena on tarkoitus uistella taas Näsijärvellä jolloin mahdollisesti lähdetään jalokalan pyyntiin Koljonselän syvänteiden laitamille.

Raaka-aineet kun on kohdallaan niin ei voi kovin pahasti mennä pieleen :)

Toimii

2 kommenttia:

  1. Mukavaa luettavaa. Minkälaisilla virityksillä taiteilite itsenne tuonne 6-7 metriin? Minkälaisia painoja ja vaappuyhdistelmiä?

    VastaaPoista
  2. Vetureina mm. Rapalan Trolls_To vaappuja joidenka edessä painotusta 70-100g ja melko pitkillä vapareilla.

    VastaaPoista