sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Näsijärven Lohikalayhdistys ry


Jokunen vuosi sitten pieni joukko aktiivisia vetouistelijoita kokoontui yhteen miettimään miten voitaisiin osallistua järven kehittämiseen, aika ei kuitenkaan ollut kypsä ja ideat jäivät hautumaan.
Iso osa näsijärven aktiivi uistelijoista oli jo sitoutunut noudattamaan suurempia alamittoja jotta lohikalat kerkeisivät saavuttamaan suuremman kasvupotentiaalinsa ennen pannulle joutumista.
Järvilohelle 60cm tuntui monen mielestä sopivalta alamitalta ja esim. itäisestä suomesta ja naapurimaastamme ruotsista saadut hyvät kokemukset isommista alamitoista puolustivat paikkaansa.


Koljonselän järvilohi
Tuolloin huomatiin että verkkodomain www.näsijärvi.fi oli suureksi yllätykseksi vapaana ja sen saamiseksi tehtiinkin tarvittavat toimenpiteet. -Kertonee osaltaan vähäisestä kiinnostuksesta kehittää näinkin merkittävää vesistöä keskellä perinteistä teollisuus kaupunkia.
Verkossa keskustelu kävi välillä hyvinkin kuumana kun väiteltiin isompien alamittojen, verkkojen silmäkokojen, uistinten koukkumäärän ja monen muun tekijän ympärillä.
Kevättalvella 2012 kokoonnuimme jälleen yhteen keskustelemaan näsijärvestä, vetouistelusta ja kaikesta siihen liittyvästä. Pitkän illan päätteeksi ajatukset tuntuivat kohtaavan ja näin Näsijärven Lohikalyhdistys ry sai alkunsa.


Ensi töiksemme olimme esittelemässä yhdistystä ja ajatuksiamme kalastusalueen kevätkokouksessa. Kun kalastusalue näytti meille vihreää valoa päästiin asiat polkaisemaan kunnolla käyntiin. Kokemäenjoen vesiensuojeluyhdistyksen Markku saatiin mukaan toimintaamme ja hän onkin yhdistyksemme hallituksessa asiantuntijajäsenen ominaisuudessa. Isot kiitokset Markulle tätäkin kautta.
Nettisivut pystytettiin pikaisesti ja yhdistyksellemme luotiin ajan hengen mukaisesti myös facebook sivut, molemmat toimivat yhdistyksemme virallisena tiedotuskanavana sähköpostilistan tukena.
Sivuillemme luotiin myös saalispäiväkirja jonka tarkoituksena on kerätä dataa tulevaisuuden tutkimuksille, esimerkiksi taimenen elämää olisi tarkoitus kartoittaa hieman tarkemmin kokemäenjoen vesiensuojeluyhdistyksen avustuksella.

Kesäinen Koljonselkä
 Yhdistyksemme on sitoutunut kehittämään Näsijärven virkistyskalastusta ja muuta virkistystoimintaa pitkäjänteisesti yhteistyössä muiden sidosryhmien kuten Näsijärven kalastusalueen kanssa. Tuemme Näsijärven lohikalaistutuksia jäsenmaksu- ja tapahtumatuloilla jotka olemme sitoutuneet käyttämään lyhentämättöminä istutusten toteuttamiseen.
Varainhankinnassa oleellisena osana ovat myöskin yhteistyökumppanit joille myymme näkyvyyttä sivuilla ja tapahtumissa. Tällä hetkellä mukana olevat yritykset löydät internet sivuiltamme.

Tämän jutun kokonaisuudessaan löydät edellisestä Vetouistelu lehdestä. 


Vetouistelu 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti