perjantai 18. lokakuuta 2013

Salakat uimakoulussa

Sunnuntaina päästiin taas piipahtamaan järvellä, kovinkaan aikaisin ei oltu tälläkään kertaa liikkeellä ja Pilotti laskettiin taasen eteläpään luiskalta Näsijärveen. Pohjoisempaan oli alunperin tarkoitus mutta koska aikaa oli varattuna rajallisesti päätettiin taas jäädä lähemmäksi. Eteläpään luiskahan on lämmitetty ja sen yhteyteen on rakennettu nyt uusi viranomaislaituri jota voi käyttää lyhyeen kiinnittymiseen laskun/noston yhteydessä. Laituri onkin erittäin hyvä ja siksi paikka soveltuu kyllä erityisen hyvin traileri matkaajille. Kelien kylmetessä lämmitetty/valaistu luiska takaa veneiden helpon ylösoton.

Tuuleen suunnan perusteella valikoitiin suunta mihin lähdettäisiin ja sitten kartalta taas tarkemmin kohteeksi uudet penkat ja ajolinjat. Pintavesi huiteli edelleen 11 asteen tuntumassa joten siinä mielessä ei mikään ollut muuttunut viikon aikana.
Laskettiin sivumyötäiseen salakoita uimaan ja muutamien hyväksi havaittujen perusaseiden lisäksi sitten taas hieman erilaisia ja uusia virityksiä.
Kovinkaan kauaa ei ensimmäinen kalakontakti antanut itseään odotuttaa kun pullea reipas 50cm järvilohi kävi kääntymässä veneessä. Hetkeä myöhemmin jarru pärisi hieman voimakkaammin mutta kala irtosi samoin tein jättäen ainostaan salakan pään jäljelle kypärään.

Tyypillinen keskenkasvuinen järvilohi.
Seuraavaksi veneessä kävi odotusten mukaisesti muutamakin taimen joita kalastettavalla uudella alueella odotettiinkin olevan. Muutaman tunnin vedon aikana kaikkiaan 3 taimenta ja 3 järvilohta kävi veneessä joista kaksi oli selkeästi paremman kokoista + 50cm kokoluokkaa mutta kaikki kuitenkin alle 60cm ja jatkavat näin ollen kasvuaan Näsijärvessä.

Pikkuhiljaa olikin jo aika suunnata satamaan ja viimeinen tunti matkauisteltiin kohti eteläpään luiskaa. Syvänteen päällä, vettä alla 50m, plaanari peruutti vähän rivakammin ja suureksi yllätykseksi vedestä nousi tanakassa kunnossa oleva kuha joka oli hotkaissut salakan syvälle nieluunsa. En muista koskaan aiemmin saaneeni kuhaa Lokakuussa syvänteeen päältä pintakalvosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti