perjantai 3. huhtikuuta 2015

Vetouisteluvenettä rakentamaan, osa 3

Venepaketti haettiin jälleenmyyjältä josta matka jatkui suoraan Savonlinnaan. Savonlinnassa toimii Ykköskaide Oy joka tunnetaan pitkäaikaisena venetehtaiden sopimustoimittajana. Ykköskaiteen valmistamat erittäin laadukkaat Roster-tuotteet ovatkin tuttuja monelle veneilijälle ja vetouistelijalle.

Kotimatkalla.

Halusin veneeseen ehdottomasti koko takatilan kiertävät kaiteet jotta kaikki mahdollinen varustelu voidaan helposti ja tukevasti kiinnittää veneeseen ilman ylimääräisten reikien poraamista runkoon. Kaidekiinnityksillä olevat varusteet on helppo tarvittaessa purkaa pois tai vaihtaa niiden paikkaa.

Tapasimme Ykköskaiteen Ollin kanssa venemessuilla ja siellä kävimme Quicksilverin maahantuojan osastolla tekemässä alustavia suunitelmia Pilothousen varustamiseksi. Itselleni oli talven aikana tullut muutamia ideoita kaiteiden rakentamisesta ja näiden ideoiden pohjalta lähdettiin suunnittelemaan Pilothousen kaiteiden toteutusta.

Vene tilattiin uimatasoilla koska niissä piilee potentiaalia myöskin kalamiehen tarpeisiin. Toiselle uimatasolle on perätilasta sujuva käynti portin kautta joten tuosta lähdettiin rakentamaan haavimiehen paikkaa. Nyt kalat saadaan kyytiin vaikka moottorin takaa ja haavimiehen paikka on kaiteiden ansiosta turvallinen. Peräkulmaan toteutettiin myöskin lukittava sisäänpäin kääntyvä portti. Veneeseen on nyt helppo ja turvallinen nousta perästä uimatikkailta veneen ollessa trailerilla.

Haavimistaso.

Veneeseen kuuluu vakiona kaksi upotettua vapatelinettä ja Smart Packin mukana niitä tulee vielä kaksi lisää. Tilasimme kuitenkin veneen ilman näitä telineitä koska alusta asti oli selvää että koko avotila tullaan kiertämään kaiteilla. Veneen laidat ja runko säilyy siistinä ilman turhia reikiä ja upotuksia.

Takatilan sivuille kaiteet toteutettiin tuplakaiteena jolloin saatiin tukevat kiinnityspaikat takiloille, varustelaatikoille, vapaputkille sekä muille mahdollisille varusteilla. Takila-alustat tulivat myös Roster-tuoteperheestä ja niiden paikkaa on tarvittaessa helppo vaihdella veneen laidalla. Molempien takiloiden viereen asennettiin varustelaatikot. Takatilassa ja kaiteissa on tilaa sen verran paljon että tarvittaessa voidaan asentaa vielä toisetkin takilat puolelleen.

Tuplakaiteet, takilatelineet, varustelaatikot ja vapaputket Ykköskaiteelta.

Katolle Ykköskaide toteutti yhteisten visioidemme pohjalta katon linjoja mukailevan targakaaren. Targaan laitettiin alakiinnitteiset vapaputket sekä irroitettavat takilamastot. Erittäin toimiva ja tyylikäs toteutus.

Targakaari.

Kaidetyöt onnistuivat todella hyvin ja ei voi olla kuin tyytyväinen ammattimiesten käden jälkeen ja toteutuksen laatuun. Laadukkaista materiaaleista tehdyt kotimaiset Roster-tuotteet kestävät varmasti isältä pojalle.

Mikäli veneesi kaipaa varusteita tai vaikkapa yksilöllisiä kaideratkaisuja, suosittelen ottamaan yhteyttä Ykköskaiteeseen:

http://roster.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti