maanantai 25. toukokuuta 2015

Turvallisesti vesille -pelastautumispukujen päivitys.

Turvallisuus tekijät nousivat  aikanaan etusijalle kun aloitettiin kulkemaan isoilla vesillä ja merialueella lohien perässä. Keväisin ja loppukaudesta vedet ovat kylmiä ja näinollen sinne joutuessa hengenvaarallisia. Veden lämpöjen olleessa muutamia asteita on päivänselvää että pelkät kelluntavälineet kelluttavat ainoastaan ruumiin rantaan. Tuolloin tuli ajankohtaiseksi hankkia pelastautumispuvut.
Pukuja hankittaessa en edes ajatellut muita vaihtoehtoja kuin kotimaista tuotantoa olevia Ursukin malleja. Ursukin toiminta alkoi jo vuonna 1964 Turussa jossa toiminta siis jatkuu tänäkin päivänä.
Hankimme tuolloin Ursuit Sea Horse pelastautumispuvut sekä erittäin kylmillä säillä alle laitettavat Finnfill aluspuvut. Sea Horse malli lieneekin tuttu hyvin monelle kalastajalle. Sea Horset varustettiin tehtaalla lämpösaappaalla sekä sepalusketjulla.


Ursuit, pelastautumispukujen ykkönen.

Tänä keväänä tuli ajankohtaiseksi päivittää puvut. Nykyisin oma kalastukseni on lähes sataprosenttisesti veneestä tapahtuvaa jolloin kaipasin puvulta uusia ominaisuuksia. Halusin ns. sukkamallin jolloin käyttäjä voi tilanteen mukaan valita sopivan jalkineen. Vetouistelussa tai veneestä tapahtuvassa heittokalastuksessa saappaat ovat mielstäni täysin turhat. Kevätauringon lämmittäessä merellä on mukava pukea jotkut vähemmän hiostavat jalkineet.
Halusin myös että uusi puku olisi kaksiosainen jolloin takki voidaan pukea vasta esimerkiksi satamasta irrottautuessa. Koko puvulla veneenlaskussa ja/tai muissa satama manöövereissä tulee äkkiä kuuma.

Tammikuussa testasin Simriksessä parin päivän ajan Ursuit Gemino Operative 4-Tex pukua ja valinta oli sillä selvä. Kaksi osainen kuivapuku on valmistettu 4-Tex kankaasta joka koostuu neljästä kerroksesta. Materiaali on hengittävää mutta silti täysin vesitiivistä. Puvusta löytyy mm. riittävästi roisketiiviitä taskuja, lahje- ja rannekiristimet, fleece-kankaalla vuorattu korkea lämpökaulus, tuulihuppu jne.

Gemino testissä Simriksessä tammikuussa 2015.

Puku tuntuu päällä erittäin mukavalta ja huomaamattomalta. Esimerkiksi kelluntahaalareihin verrattuna käyttömukavuus on aivan eri tasolla -puhumattakaan puvun turvallisuudesta.

Vanhat Finnfill aluspuvut olivat meillä edelleen erittäin hyvässä kunnossa joten ne toimivat jatkossakin Geminon kaverina. Lisäksi hankittiin huippuluokan Ursuit Comfort hydro 300N automaattipaukkuliivit. 

Turvallisuuteen liittyvät varusteet ovat meillä etusijalla ja näiden suhteen emme tee kompromissejä, siksi Ursuit!

Lisätietoja ko. puvusta sekä Ursukin koko mallistosta löydät valmistajan sivuilta:

http://www.ursuk.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti