maanantai 12. elokuuta 2013

Kesäkalastusta

Kesälomat alkaa olemaan lusittu joten pikkuhiljaa alkanee taas löytyä aikaa kalastelullekin kun muumimaailmat alkaa olemaan kierrettynä :)
Lomillakin toki ollaan aikaa vesillä vietetty mutta kuluneena suvena ollaan enemmän oltu vesillä päiväsaikaan ja useammankin kerran koko perheen voimin jotta juniori on päässyt totuttelemaan vesillä oloon, veneilyyn ja kalastukseenkin.

Jäätelö tauolla Sääksmäellä.
Näsijärvellä ollaan käyty nyt kuha-aikaan jokunen kerta, lähinnä ylävesillä joko uistelemassa tai jigaamassa. Kalaa on tullut vaihtelevasti mutta huonoimmillakin reissuilla ollaan kuitenkin kohdekaloja saatu joten siinä mielessä pitänee olla vähintäänkin tyytyväinen.
Oikein hyvällä syönnillä on laukuritkin päässeet loppumaan joten viimeistään ensi suvena pitänee varastoja täydentää.
Näsijärvestä on tänäkin kesänä nostettu paljon isoa, yli 5kg, kuhaa jota järvessä tuntuu olevan hyvinkin runsaasti. Suurin kuha mitä olen kuullut saadun on ollut 8,5kg  mutta en yhtään ihmettele vaikka suurempiakin olisi tullut, itseasiassa olen jo pitkään odottanut että koska kuuluu ensimmäisestä vapavälinein saadusta yli 10kg kuhasta.
Tunnetustihan ne irtipäässeet ovat niitä isoimpia jotka vaan kasvavat vuosien saatossa kun tarinoita kerrotaan mutta täytyy sanoa että kahdesti olen pidellyt Näsijärvellä todella isoa kuhaa mutta molemmat taistot ovat päättyneet vastapuolen voittoon.

Ahne kuhan alku.
Vanajan puolelle ollaan kovasti oltu tänäkin vuonna menossa mutta ollaan nyt kuitenkin päästy vasta tuonne Akaan vesille. Toijalan satama kun on lähellä kotinurkkia niin siitä on ollut helppo lähteä vesille kun veneelle ei otettu mistään omaa satamapaikkaa vaan trailerin kanssa ollaan kuljettu milloin minnekin.
Rauttunselältä ollaan saatu jonkin verran kalaa mutta pääasiassa isoja haukia joita tässä vesistössä tuntuu piisaavan. Isoja haukia on saatu matalasta ja syvästä ja itseasiassa ihan jokapaikasta. Ei siis ihme että täällä kisattava Häme Cup:n viimeinen osakilpailu kantaa nimeä tappajahauki uistelu.
Kuhat ovat löytyneet viime aikoina varsin matalasta vedestä, sama ilmiö on joinain vuosina toistunut  Näsijärvelläkin. 

Tärppiä odotellessa.
Pikkuhiljaa aletaan taas kulkemaan kohti syksyä ja täytyy sanoa että kalastuksellisessa mielessä sitä ollaankin jo odotettu. Kuhan kalastus on ihan mukavaa ja leppoisaa hommaa kesäkuumalla mutta allekirjoittanut viihtyy kalavesillä kyllä ehdottomasti paremmin kun vedet viilenevät ja päästään aloittamaan jalokalan pyynti täkyraksilla. Raksikalastus ylipäätään on ehdottomasti allekirjoittaneen suosikki kalastus muoto. Jalokalan pyynnissä on muutenkin paremmat mahdollisuudet päästä paremmin nauttimaan itse taistelusta kalan kanssa. Isojenkin kuhien väsytys kun muistuttaa enempi tiiliskiven perässä vetoa.Merilohen kalastuksen jälkeen tämä kuhakausi on nykyään enempi sellaista väliaikaa joka tarjoaakin oivalliset puitteet veneilyyn ja vesillä oloon leppoisissa merkeissä.
Pikkuhiljaa vesien viilentyessä kuhatkin poistuvat välivedestä ja valujat penkkoihin hieman syvemmälle jolloin ovat taas paremmin jigimiesten ulottuvilla. Jigaamassa olisi tarkoitus itsekin päästä jokunen kerta syksyn mittaan käymään.

Raksitapsien sitomista varmaankin pikapuoliin jo aloitellaan ja tulevana syksynä on tarkoitus kalastella taas hieman eri tavalla kuin aiemmin. Myöskin välinepuolella tehdään pieniä kokeiluja joista sitten lisää syksyn mittaan.

Näsijärven Lohikunkku kilpailu lähestyy ja tulevana syksynä tämä treffi henkinen tapahtuma järjestetään 2.11.2013 Maisansalossa. Kalastuksen jälkeen on halukkailla mahdollisuus juhlalounaaseen ravintola Maisassa ja tämän päälle vielä nautitaan rantasaunan löylyistä.
Lähiaikoina pitäisi askelmerkit tarkentua joten laitan sitten tännekin lisäinfoa tapahtumasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti