tiistai 18. elokuuta 2015

Kajakkikalastuksen ensiaskeleet.

Muutaman vuoden on ollut mielessä hankkia joku pienehkö ja helposti siirrettävä vene lähialueen pienempien kohteiden kalastukseen. Soutuvenekin vaatii kuitenkin jonkinlaisen kärryn ja nykyisten lisäksi ei ollut enään tahtotilaa lisää niitä hankkia. Osassa kalastuksellisesti kiinnostavista kohteista on esimerkiksi moottorin käyttökieltä joten jotain piti keksiä.
Kalastuskajakit ovat kiinnostaneet jo tovin ja nyt tilaisuuden tullen päätin hankkia sellaisen myös itselleni.

FeelFree Lure 13,5

Kajakkikalastus on ison rapakon toisella puolella nopeimmin kasvava kalastusmuoto ja pikkuhiljaa melootit ovat löytäneet tiensä myös tänne pohjolan perukoille.
Kalamies.com:n kajakkikalastus palsta tuli kahlailtua läpi ja lisää hyödyllistä infoa löytyi Facebookin kajakkikalastajat ryhmästä. Nettiä selatessa kiinnostuin FeelFreen uudesta Lure 13,5 mallista ja otin yhteyttä ko kajakkia maahantuovaan Welhonpesään. Muutamia sähköposteja myöhemmin olinkin jo matkalla Klaukkalaan yrityksen päämajaan.

Kalastusvalmius kokoajan päällä.

Paikanpäällä käytiin hieman läpi perusvarusteita ja tarvikkeita jotka tuli hankkia heti alkajaisiksi. Aiemman melontakokemuksen puutteesta johtuen pidin ensiarvoisen tärkeänä hyvää ja asiantuntevaa asiakaspalvelua jota Wlhonpesästä sain. Varsinaisia kalastukseen liittyviä varusteita en tässä ensi vaiheessa vielä sen kummemmin miettinyt koska ajatuksena on hakea ensin tuntumaa melontaan ja sitä myöten pikku hiljaa alkanevat halutut varusteet löytymään ostoslistalle. Kajakin lisäksi mukaan tarttui tässä ensivaiheessa mela, kajakkiliivit, karkunaruja, ankkurisysteemi sekä kiinnitysliinat joilla kajakki kiinnitetään auton katolle.

Ensikosketus kajakkikalastukseen.

Nyt on ensimmäiset lyhyet melontasessiot takana ja alus vaikuttaa varsin pätevältä lähialueen pienien järvien sekä isompien vesistöjen vuolteiden koluamiseen. Kajakin vakaus yllätti itseni ja jigaus ja muut toimet tuntuvat luonnistuvan helposti ilman pelkoa aluksen kaatumisesta.
Ensimmäisenä varustelulistalle on päässyt kaikuluotain jota ilman ei oikein pärjää. Luressa on helposti irroitettava keskikonsoli johon voidaan asentaa akku ja luotain.
Lisäksi pitää hankkia ainakin muutama FeelFreen oma pikakiinnike kajakin reunassa kulkeville kiskoille joihin voidaan sitten asentaa esim. vapateline tai vaikkapa vertikaalijigaukseen tuleva luotaimen anturi.
Kajakin varustelusta ja lajin salojen opettelusta lisää kokemusten karttuessa. 

Mikäli kiinnostuit oman Luren hankinnasta niin ota ihmeessä yhteyttä Welhonpesään, heiltä löytyy pitkä liuta myös muita merkkejä ja malleja. Asiakaspalvelu on erittäin hyvää ja kokeneet kaverit auttavat kaltaiseni ummikot jouhevasti alkuun. Linkin takaa löydät heidät internetistä:

WELHONPESÄ


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti